Mijn naam is Daryo Verouden en ik ben moestuinmeester en natuuractiviteitenbegeleider in Utrecht. Ik doe dit vanuit mijn onderneming Space2grow.

Space2Grow

Ik geloof dat de natuur er voor jou kan zijn. De natuur laat je naar jezelf kijken. De natuur vraagt om aandachtig te ervaren wat je doet. Door blootstelling aan de natuur en zorg voor planten ontstaat er ruimte om zaken in je hoofd even los te laten. Door te werken en leren in de natuur, leer je wat jouw grenzen zijn. En weet je of je goed voor jezelf zorgt. Zo werk je aan je zelfvertrouwen en aan ruimte voor groei.

Opleiding
Na de middelbare school heb ik toegepaste psychologie gestudeerd op de Fontys Hogeschool. Na het behalen van mijn propedeuse heb ik een studie psychologie gevolgd op de Radboud Universiteit. In 2019 heb ik een masteropleiding pedagogiek vanuit een ecologisch perspectief afgerond op de Hogeschool Utrecht (HU), te Amersfoort.

Ervaring

Ik heb mijn eerste werkervaring opgedaan als studieloopbaanbegeleider op de Fontys Lerarenopleiding in Tilburg (FLOT) en als projectleider en coach van jongeren bij de Nationale Jeugdraad (NJR). Ik heb jarenlange ervaring als trainer en coach voor verschillende jongeren-doelgroepen (jeugddetentie, jongeren uit achterstandswijken, jongerenbesturen, mbo’ers, jongeren in de JGGZ). 

Als ondernemer heb ik op verschillende manieren ervaring opgedaan met tuinieren en geven van begeleiding in de natuur in Utrecht. Ik heb een jaar gewerkt in een tuinproject met nieuwkomers genaamd Common Ground. Nu geef ik moestuin -en natuuractiviteitenlessen aan kinderen van basisscholen in Overvecht en ik geef bloembommenworkshops aan leerlingen voor de Guerrilla Gardeners NL. Daarnaast ben ik moestuincoach voor IVN en Jong Leren Eten.

Interesses
Ik beoefen enkele jaren capoeira, ik speel cello in verschillende muziekprojecten en ik houd van tuinieren en wandelen.