‘Het start bij een klein zaadje, dan vormt er zich een groene stengel dat uitgroeit tot een volwassen plant met als ultieme beloning: een heerlijk groente of vrucht, klaar om gelijk te eten of om thuis in de soep of pasta te gebruiken.’

Als ‘De Moestuinmeester’ bied ik op speelse wijze moestuineducatie voor kinderen op basisscholen en buitenschoolse opvang in en rondom Utrecht. Ik bied:

-Ondersteuning bij de aanleg en verzorging van een moestuin op basisscholen en buitenschoolse opvang
-Gastlessen op en over de moestuin aan kinderen gedurende het schooljaar
-Hulp bij het opstellen van een jaarteeltplan en lessen voor docenten/begeleiders op de tuin

Voor de opzet van een moestuin let ik op de grondsoort, bodemhygiëne, locatie, grootte van orde en materialen. Elke stap die ik zet naar een moestuin op jouw school of locatie doe ik in overleg. Ik denk mee in de uitvoer en gebruik van de moestuin in het school of kinderopvang-programma. Ik draag er zorg voor dat de moestuin wordt gevoed, beschermd en er goed uit blijft zien. Zo kan de moestuin in het jaar erop weer ten volste worden gebruikt.

Een moestuin of moestuinlessen op een school kan worden bekostigd met het aanvragen van een stimuleringsregeling van Jong Leren Eten. Er is zo’n €2000 beschikbaar per school, te besteden voor materialen of lessen rondom voedseleducatie. De subsidieregeling kan worden aangevraagd via een eigen account van mijn gezondeschool.nl. Elke school kan zo’n account aanmaken. Het aanvragen van de subsidie valt elk jaar tussen 1-31 september!

Benieuwd naar de mogelijkheden van de moestuinmeester? Neem dan gerust contact op via info@space2grow.nl of vul hier het contactformulier in. Klik hier voor mijn tarieven.