Bushcraft, is dat hetzelfde als survivallen? Bushcrafting is niet overleven, maar leven mét de natuur. Denk aan het verzamelen van riet om een mandje te vlechten waarin je voedsel kunt bewaren, het gebruik van dode takken om een handboog of speer te maken, of het zoeken van tondel uit de natuur om je eerste vuur zonder lucifer te kunnen maken. Eigenlijk zijn dit activiteiten die onze verre voorouders hebben gedaan.

Wat leer je tijdens een bushcraftworkshop?

Als je met mij op pad gaat op een Bushcraftworkshop leer je:

Veilig omgaan met mes, zaag en houtbijl

Tondel (brandbaar materiaal) herkennen en oogsten

Vuur maken met een firesteel

Lokale bomen en planten en hun functies herkennen

Impressie eerdere bushcraftworkshops

Zin om een bushcraftworkshop te volgen via Space2Grow? Kijk hieronder voor de workshopdata en schrijf je in via het inschrijfformulier. Geef aan met hoeveel personen en op welke datum je de workshop wilt volgen. Daryo van Space2Grow zal dan contact met je opnemen. De kosten van een bushcraftworkshop vind je hier.

Benieuwd naar wat je op een weekend doet en leert? Lees mijn blog voor een korte indruk.

Bushcraftdata in 2022

Alle data zijn op een zaterdag. De locatie en info volgt na inschrijving. Er kunnen maximaal 15 deelnemers per workshopdag meedoen. Wil jij je inschrijven met een groep groter dan 15 deelnemers of staat jouw gewenste datum er niet tussen? Neem dan hier contact op. Dan bespreken we samen mogelijkheden.