Bushcraft, is dat hetzelfde als survivallen? Bushcrafting is niet overleven, maar leven mét de natuur. Denk aan het verzamelen van riet om een mandje te vlechten waarin je voedsel kunt bewaren, het gebruik van dode takken om een handboog of speer te maken, of het zoeken van tondel uit de natuur om je eerste vuur zonder lucifer te kunnen maken. Eigenlijk zijn dit activiteiten die onze verre voorouders hebben gedaan.

Als je met mij op pad gaat op een Bushcraftworkshop leer je:

-Lokale planten en bomen en hun functies herkennen in de Nederlandse natuur

-Tondel (brandbaar materiaal) herkennen en verzamelen 

Werken met een firesteel en verschillende soorten tondel vinden en voorbereiden om vuur te starten

-De stadia van vuur 

-Instructies over mes -en zaag veiligheid

Ik bied een workshop bushcrafting voor groepen volwassenen v.a. 18 jaar. Dit doe ik voor maximaal 10 deelnemers i.v.m. het waarborgen voor ieders veiligheid.

Een workshop duurt in totaal 5 tot 6 uur en vindt plaats op camping de Altena. Het adres van de camping vind je hier. Op locatie is een wc aanwezig. Bij nat weer is er een legertent om te schuilen/op te warmen. Er wordt voor lunch gezorgd. De tarieven voor de bushcraftworkshop vindt je hier.

Voor -en tijdens de workshop is het niet toegestaan om alcohol of andere verdovende middelen te gebruiken. Voordat je deelneemt aan de bushcraftworkshop ontvang je een formulier waarin de risico’s van je deelname staan beschreven. Bij uitzondering worden minderjarigen toegestaan bij de workshop, mits begeleid door een verzorger/voogd.